Ga naar de inhoud

Aandacht is alles

Als je wilt dat je team geweldige resultaten haalt, laat ze dan zien dat jij er echt voor ze bent. Dat je echt om ze geeft. 

Die quote las ik op internet en ik vind ‘m zo waar. Bovendien is het in mijn ogen een van de belangrijkste managementprincipes.

Aandacht geeft mensen vleugels. Hoe simpel dat soms kan zijn lees je in dit blog.

Hoe je met een simpele actie een onuitwisbare indruk maakt

Ik las onlangs een verhaal over een medewerker en een leidinggevende. De medewerker gaf bij zijn vertrek aan dat hij direct op dag 1 wist dat het een betrokken leider was. De manager vroeg verbaasd aan hem hoe hij dat zo snel wist. De medewerker herinnerde hem eraan dat hij op dag 1 direct zijn bureau draaide, zodat hij niet langer met zijn rug naar de deur zat.

En ineens wist de manager het weer. Hij vond het vreemd dat zijn voorganger de indeling in het kantoor zo had, dat hij met zijn rug naar de mensen zat. En meteen besloot hij dit te wijzigen. Het klinkt misschien als een detail, maar voor deze medewerker betekende het veel. Uiteraard was dit niet het enige dat de manager in de jaren daarna had gedaan waaruit zijn betrokkenheid bleek. Maar met de simpele draai van z’n bureau maakte hij een onuitwisbare indruk.

Vind jij tijd in je drukke agenda voor aandacht en betrokkenheid?

Hoe doe jij dat zelf als leidinggevende? Ben je betrokken en meelevend? Luister je aandachtig als een van de mensen uit je team aan je bureau staat? Of betrap je jezelf erop dat je met 1 oog op je beeldscherm blijft kijken naar alle mails die nog beantwoord moeten worden? Wat zou jij er trouwens zelf van vinden als je medewerkers dat ook doen als jij iets aan ze wilt vertellen?

Alleen betrokken leidinggevenden bereiken geweldige resultaten

Realiseer je als leidinggevende altijd dat je het samen moet doen, alleen ben je niets. Dus een volgende keer als iemand je aandacht vraagt en het komt niet helemaal uit, kies er dan toch voor om de aandacht te geven. Alleen betrokken leidinggevenden die echt om hun mensen geven bereiken geweldige resultaten.

Weet jij niet hoe je het allemaal voor elkaar krijgt met je drukke agenda?

Weet jij echt niet hoe je de tijd en ruimte kunt vinden in je drukke agenda voor oprechte aandacht en betrokkenheid bij je mensen? Laat je dan door mij begeleiden.

Ik geef je in korte tijd handige tips over je aanpak. Je kunt via deze link naar mijn agenda om direct een afspraak in te plannen die past in jouw drukke agenda.