Ga naar de inhoud

Effectief thuiswerken

Hoe werk je effectief thuis?

Nu we allemaal massaal thuiswerken, merk ik dat velen op zoek zijn naar een effectieve manier van thuiswerken. 

De afgelopen dagen ben ik zo vaak benaderd door mensen met de vraag om tips, dat ik heb besloten hier een blog aan te wijden.

 

Mijn ervaring met thuiswerken

Sinds ik vorig jaar voor mezelf ben begonnen als Management Coach werk ik vanuit huis. In het begin was dat zoeken. Ik zat soms uren op internet en moest dan aan het eind van de dag bekennen dat ik niet had gedaan wat ik wilde. Toen ben ik op zoek gegaan naar tips en adviezen om efficiënt thuis te werken. Zo heb ik diverse boeken gelezen, zoals Getting things done van David Allen en Grip van Rick Pastoor. Vooral aan dat laatste boek heb ik veel gehad. Er hoort ook een mailcursus bij die je stap voor stap op weg kan helpen. 

Mijn belangrijkste tips op een rijtje

Vanuit mijn ervaring met thuiswerken heb ik de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet:

1. Noteer voor jezelf de 3 belangrijkste taken voor de dag. Beter nog, sluit daar iedere werkdag mee af, zodat je ’s morgens effectief van start kunt gaan.

2. Gebruik de pomodoro techniek, werk steeds in blokken van 20 minuten met een timer. Meer lezen over de pomodoro techniek, zie het boek van Francesco Cyrillo. 

3. Elimineer afleidingen, zet alle meldingen van mail, social media etc. uit.

4. Neem pauze, neem na iedere 20 minuten 5 minuten pauze. En ga minimaal 1x per dag naar buiten voor een wandeling of ga buiten sporten. Bedenk wat jou echt ontspant en plan dit in voor je pauze.

5. Gebruik de tips uit het boek “Grip” van Rick Pastoor. Je hebt nu de tijd om deze werkwijze te implementeren, zodat je daar straks je voordeel mee kunt doen.

Nog meer tips van een ervaringsdeskundige

De situatie nu is ingewikkeld, omdat je meestal niet de enige in huis bent die thuiswerker. Daarom zijn aanvullende afspraken met je huisgenoten noodzakelijk. Ik heb een leuk artikel voor je gevonden van Aaf Brandt Corstius over thuiswerken. Lees deze hier als de stress en frustratie thuis te hoog oploopt. 

De tips in dit blog zijn algemene tips waar iedereen zijn voordeel mee kan doen. Heb je vragen over jouw specifieke situatie, aarzel dan niet en neem contact met me op. We kunnen in een vrijblijvend Persoonlijk Strategie Gesprek samen bespreken wat voor jou goed kan werken. Je kunt via deze link naar mijn agenda om direct een afspraak in te plannen die past in jouw drukke agenda.

Wil je vaker dit soort tips ontvangen?

Op mijn blogpagina kun je je inschrijven om altijd als eerste mijn nieuwste blog met inspirerende ervaringen en tips in je mail te ontvangen.  

1 reactie op “Effectief thuiswerken”

  1. Pingback: Leidinggeven in crisistijden - Leadschange

Reacties zijn gesloten.