Ga naar de inhoud

Het beste maken van jezelf

Het allerbeste wat je kunt doen voor de wereld, is het beste maken van jezelf 

Die quote van Wallace D. Wattles las ik in een hoofdstuk van een boek (@zie onderaan dit blog) over doen wat je echt gelukkig maakt. Hoe mooi is deze quote, maar tegelijkertijd ook best ingewikkeld.

Ik spreek veel mensen, vaak leidinggevenden, die al vrij lang hetzelfde werk doen en helemaal niet nadenken over hun beste versie. Wat voor consequenties dat kan hebben, lees je in dit blog. 

Maak jij het beste van jezelf?

Hoe zit dat bij jou? Maak jij het beste van jezelf? Ben je tevreden over je leven en weet je zeker dat je later nergens spijt van zult hebben? Of leef je onbewust volgens vaste verwachtingen van je omgeving of je ouders? Ik merk regelmatig in de gesprekken die ik heb met leidinggevenden, dat er meer speelt. Onderliggend leven er toch dit soort vragen. Doe je eigenlijk wel waar je zelf echt blij van wordt? Wanneer je dat niet doet, verlies je ongemerkt veel energie.

Voorkom spijt als je later terugkijkt op je leven

Hoe zonde is het als je achteraf spijt krijgt, als je terugkijkt op je leven. Je hoort en leest regelmatig van mensen die werken in de palliatieve zorg, welke thema’s er langskomen in de laatste fase van een mensenleven.

  • ik zou willen dat ik de moed had gehad om trouw te blijven aan mezelf in plaats van te leven volgens de verwachtingen van anderen;
  • ik zou willen dat ik niet zo hard gewerkt had;
  • ik zou willen dat ik mezelf had toegestaan gelukkiger te zijn;
  • ik zou willen dat ik de moed heb gehad om mijn gevoelens te uiten;
  • ik zou willen dat ik meer tijd had besteed aan mijn vrienden en mijn gezin;

 

Doe jij wat je echt gelukkig maakt?

Wanneer je niet doet wat jou echt gelukkig maakt, verspeel je veel kostbare energie. Dat kun je vrij lang volhouden, zeker in een druk leven als leidinggevende. Die zijn vaak zo gedreven en hard aan het werk, dat ze helemaal niet merken dat er iets niet goed gaat. En ook niet merken, dat er in de basis iets ontbreekt.

Starten met een onderzoek: hoe gaat het echt met je?

In het begin van mijn coachingstrajecten start ik daarom met een onderzoek naar iemands fysieke en mentale toestand. Gaat het wel echt goed? Ik heb gemerkt dat gesprekken veel effectiever verlopen wanneer je eerst naar de basis kijkt. Ben je fysiek en mentaal wel voldoende in staat om je leven te leiden zoals jij dat wilt? De uitslag van deze online test kan zo al meerdere gesprekken schelen, want uit mijn onderzoek komt direct naar voren hoe het bij jou zit.

Interesse hierin, kijk gerust op mijn website.

Je kunt op mijn website meer informatie vinden over mijn onderzoek, het Neuro4Profiel, klik hier. Via een online vragenlijst krijg je snel inzicht in jouw basis. Neem gerust contact met me op, als je hier meer over wilt weten.

En natuurlijk kun je me ook benaderen, als je wilt weten hoe je het beste maakt van jezelf.

Ik praat er graag met je over. En hoe mooi zou het zijn als we met elkaar door het beste te maken van onszelf, ook het allerbeste kunnen doen voor de wereld. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend en kosteloos Persoonlijk Strategie Gesprek. Je kunt via deze link naar mijn agenda om direct een afspraak in te plannen die past in jouw drukke agenda.

@ quote is afkomstig uit het boek Persoonlijk Leefstijlplan van Richard de Leth