Ga naar de inhoud

Hoe voorkom je een vakantiedip?

Het is weer die tijd van het jaar, nietwaar? Nu ook de scholen in regio Noord weer zijn begonnen, betekent dit voor de meeste mensen dat de vakantie weer voorbij is. Dit jaar was een fijne vakantie hebben niet vanzelfsprekend met het slechte weer in Nederland en overstromingen en bosbranden in sommige delen van Europa. Hopelijk heb je toch een mooie vakantie gehad. En laten we eerlijk zijn, na die heerlijke vakantiedagen voelt het vaak alsof we in een ‘vakantiedip’ belanden zodra we weer terug zijn. Je bent niet de enige die zich zo voelt en ik help je te voorkomen dat je in die dip belandt. Laten we eens samen kijken naar wat je kunt doen om dat vakantiegevoel langer vast te houden en de overgang naar het dagelijkse leven wat gemakkelijker te maken. Je leest er alles over in dit blog. 

Wat kun je doen om het vakantiegevoel zo lang mogelijk vast te houden?   

Laten we eens kijken naar wat je kunt doen om dat vakantiegevoel langer vast te houden en de overgang naar het dagelijkse leven wat gemakkelijker te maken.

  1. Plan post-vakantie activiteiten: Het is makkelijk om je vakantie te zien als het hoogtepunt van je zomer, maar waarom zou het daar moeten eindigen? Plan leuke activiteiten voor na je vakantie om naar uit te kijken. Dit kunnen dagtochten, etentjes met vrienden of kleine uitstapjes zijn. Een bezoek aan het theater, de bios of een leuk restaurant. Het geeft je iets om naar uit te kijken en helpt de overgang te verzachten.

  2. Maak een fotoboek of herinneringsdoos: Neem de tijd om je vakantieherinneringen vast te leggen. Maak een fotoboek of verzamel souvenirs in een speciale doos. Door deze tastbare herinneringen bij de hand te hebben, kun je altijd terugkeren naar die mooie momenten als je weer aan het werk bent.

  3. Blijf actief: Tijdens je vakantie heb je misschien meer bewogen dan normaal of je nu hebt gewandeld, gefietst of gezwommen. Probeer die actieve levensstijl thuis voort te zetten. Ga wandelen in de natuur, maak fietstochten in de buurt of schrijf je in voor een lokale sportactiviteit. Het helpt je energiek te blijven en het vakantiegevoel vast te houden.

  4. Behoud vakantiegewoonten: Denk na over de dingen die je het leukst vond aan je vakantie, zoals ontspannen lezen, uitgebreide maaltijden of dagelijkse wandelingen. Probeer deze gewoonten in je dagelijks leven te integreren. Reserveer bijvoorbeeld wat tijd om te lezen, kook gezonde maaltijden en maak dagelijkse wandelingen in je eigen omgeving.

  5. Blijf verbonden met vrienden en familie: Een van de hoogtepunten van vakanties is vaak de tijd doorbrengen met dierbaren. Blijf na je vakantie in contact met vrienden en familie. Plan etentjes of gewoon een gezellige avond samen om die sociale verbindingen te behouden.

  6. Stel doelen voor de rest van het jaar: Geef jezelf iets om naar te streven na je vakantie. Het kunnen persoonlijke doelen zijn, zoals het leren van een nieuwe vaardigheid, het verbeteren van je gezondheid of het nastreven van een passie. Het stellen van doelen geeft je richting. 

Welke doelen wil jij dit jaar nog bereiken?

Nu je toch nagedacht hebt over je doelen voor de komende tijd, is het misschien ook tijd om voor het bereiken van die doelen de juiste hulp in te schakelen. Want laten we eerlijk zijn, hoe vaak heb jij eerder al eens doelen gesteld en na een paar weken geconstateerd dat je weer doet wat je altijd deed?

“Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”

Waarschijnlijk probeerde je het al vaker, het doorvoeren van een verandering in je dagelijks leven. En lukte het je niet om dat vol te houden. Je bent niet de enige, want voor het bereiken van je doel moet je vaak veranderingen aanbrengen in je dagelijks leven. En dat soort veranderen kost moeite en energie. Een coach, zoals ik, kan je erbij helpen. Ik ben graag jouw steun in de rug om nu eens echt de gewenste verandering in je werk en je leven te bereiken. Met de energie uit je vakantie, is dit hét beste moment om je doelen nu echt te halen. 

Kijk op mijn website voor de mogelijkheden of beter nog, maak direct een afspraak voor een vrijblijvend persoonlijk strategie gesprek: 

💻 plan hier een vrijblijvend Persoonlijk Strategie Gesprek

Geniet van al het moois!

Ik hoop dat de tips in dit blog je helpen om de beruchte vakantiedip te vermijden. Onthoud dat de vakantieperiode slechts een deel van het jaar is en je kunt het vakantiegevoel langer vasthouden door bewust te blijven genieten van het leven en jezelf leuke activiteiten en doelen te geven. Geniet bijvoorbeeld extra van deze mooie zomerse week. En geniet in het algemeen van al het moois dat het leven te bieden heeft! En echt, er kan meer dan je denkt, dus ga ervoor, geniet!

Wil jij vaker dit soort inspirerende blogs lezen? 

Abonneer je dan op mijn blogs. Op mijn blogpagina kun je je ook inschrijven om als eerste mijn nieuwste blog in je mail te ontvangen.