Ga naar de inhoud

It’s lonely at the top

In deze laatste week van het jaar geniet ik weer van de top 2000. Ik hoorde het liedje “So Lonely” van The Police en moest denken aan wat ik weleens zei in mijn tijd als leidinggevende: “it’s lonely at the top”.

Het is niet altijd gemakkelijk om leider te zijn, zeker niet in tijden van veranderingen of reorganisaties. Soms voel je je best alleen als leidinggevende. Wat jij kan doen als je dat soms ook ervaart, beschrijf ik in dit blog.

 

Bij wie kan jij als leidinggevende terecht?

Als leidinggevende heb je niet altijd iemand met wie je kunt overleggen over wat nu een verstandige zet is. Soms had ik het geluk dat ik met een collega leidinggevende kon sparren over een complexe situatie. Een andere keer had ik een medewerker in mijn team die ik in vertrouwen kon nemen. Hoe fijn was het dan als ik na een vergadering even kon checken of mijn boodschap wel goed was overgekomen. In weer een andere organisatie had ik een direct leidinggevende waarbij het mogelijk was om mezelf kwetsbaar op te stellen zonder dat dit in het volgende functioneringsgesprek als verbeterpunt naar voren kwam.

Maar in de meeste gevallen had ik niet iemand om mee te overleggen of om stoom bij af te blazen. In die gevallen voelde ik me knap eenzaam, kortom lonely at the top.

Hoe die eenzaamheid leidde tot mijn eigen bedrijf

Juist daarom ben ik mijn bedrijf Leads Change gestart. Ik weet vanuit mijn jarenlange ervaring hoe het voelt om leiding te geven. Ik weet ook hoe fijn het kan zijn om op sommige momenten met een ervaringsdeskundige onpartijdige coach kan sparren. Dat was voor mij de reden om een eigen coachpraktijk te starten. Om al die leidinggevenden met mijn kennis en ervaring te kunnen begeleiden naar moeiteloos met plezier leidinggeven.

Wil jij het eens vrijblijvend ervaren?

Misschien herken je het? Misschien heb jij ook weleens de behoefte gevoeld om met iemand die ter zake kundig is te overleggen over de juiste aanpak?

Je hoeft het niet alleen te doen, schakel deskundige hulp in. Je kunt via deze link naar mijn agenda om direct een afspraak in te plannen die past in jouw drukke agenda.

Wil je vaker dit soort tips ontvangen?

Op mijn blogpagina kun je je inschrijven om altijd als eerste mijn nieuwste blog met inspirerende ervaringen en tips in je mail te ontvangen.