Ga naar de inhoud

Je brein als basis voor succesvol leidinggeven

Hoe een gezond brein de basis is

Misschien heb je Prof. dr. Erik Scherder weleens horen vertellen over je brein. Hij is als geen ander in staat om ons heel enthousiast mee te nemen in het belang van bewegen voor je brein. Echt een aanrader om eens een filmpje van hem op You Tube te bekijken.

Wist je trouwens ook dat de staat van je brein essentieel is voor succesvol leidinggeven? Hoe dat zit, lees je in dit blog.

Wat doet een gezond brein allemaal?

Waarschijnlijk denk je dat ik met een gezond brein praat over de hoeveelheid intelligentie in je brein, maar dat is het niet alleen. Nee, wat ik bedoel is, dat je brein zorgt voor focus en kracht, voor snelheid van denken en bewegen, maar ook voor ontspanning en herstel, voor emotionele stabiliteit, voor veerkracht. In je brein zitten namelijk neurotransmitters en die sturen dat allemaal aan. 

Begin met een onderzoek naar je brein

Een goed functionerend brein en neurotransmitters die in balans zijn, vormen de basis voor jouw functioneren als leidinggevende. In mijn begeleiding vind ik het daarom heel belangrijk om te beginnen met een onderzoek van de staat van je neurotransmitters, een Neuro4Profiel. Door een online test krijg je snel zicht in je fysieke en mentale fitheid. En belangrijker wat je kunt doen om die te verbeteren. Meer informatie hierover, lees je hier.

Eerst in balans en dan starten met de begeleiding

Als uit het Neuro4Profiel blijkt dat je op een bepaald punt niet in balans bent, zijn onze gesprekken over jouw ontwikkeling minder effectief. Ik heb een heel interessante opleiding gevolgd over je brein en de neurotransmitters die je brein aansturen. Daarom kan ik jou inzicht geven in de kracht van jouw brein.

Wil je meer weten, neem dan contact met me op. Ik vertel je er graag over. Kijk op deze pagina voor meer informatie en maak een afspraak. 

PS Ik ga geen medisch onderzoek doen, natuurlijk, daar heb je artsen voor, mijn onderzoek is gebaseerd op een online vragenlijst. 

2 reacties op “Je brein als basis voor succesvol leidinggeven”

  1. Pingback: Het belang van rust in crisistijd - Leadschange

  2. Pingback: Koorddansen in Coronatijd - Leadschange

Reacties zijn gesloten.