Ga naar de inhoud

Leef jij altijd in de hoogste versnelling?

Je kent het wel: je dag begint als een achtbaanrit en voor je het weet, ben je ’s avonds uitgeput op de bank geploft. We leven in een tijdperk waar alles sneller, beter en efficiënter moet. Maar de vraag is: tegen welke prijs? Stel je voor dat je je auto constant in de hoogste versnelling houdt, zelfs bij het stoppen voor een rood licht. Wat gebeurt er? Juist, je motor loopt vast. En zo is het ook met ons lichaam en geest. Constant in de hoogste versnelling leven is simpelweg niet vol te houden. Wat jij kunt doen om de hoogste versnelling te verlagen en zo te voorkomen dat je vastloopt, lees je in dit blog. 

De valkuil van de prestatiemaatschappij

We zijn zo gewend geraakt aan de hectiek van onze prestatiemaatschappij dat we nauwelijks doorhebben hoeveel stress en druk we onszelf opleggen. E-mails die constant binnenstromen, sociale media die altijd maar schreeuwen om aandacht en de druk om te presteren, zowel op het werk als thuis. Het voelt vaak alsof we een marathon lopen, elke dag weer.

Maar waar blijft het plezier? Waar blijft de energie die we nodig hebben om echt te genieten van ons werk en ons leven? Wanneer we altijd op volle toeren draaien, raken we uitgeput. En met een uitgeput lichaam en geest kunnen we niet optimaal functioneren.

 

Tijd om te schakelen

Dus, wat kunnen we doen om te voorkomen dat we vastlopen? Hier lees je een paar praktische tips:

1.Neem pauzes: Echte pauzes, niet alleen even je telefoon checken. Want die telefoon levert nog steeds teveel prikkels op voor je brein. Kies er liever voor om naar buiten te gaan, frisse lucht in te ademen en te bewegen. Korte wandelingen kunnen wonderen doen voor je energie en productiviteit.

 

2. Plan rustmomenten: Zet bewust rustmomenten in je agenda. Of het nu gaat om yoga, lezen, tuinieren of een dagje sauna, zorg dat je tijd maakt voor activiteiten die je opladen.

 

3. Stel grenzen: Durf ‘nee’ te zeggen. Het is oké om grenzen te stellen en tijd voor jezelf te nemen. Je hoeft niet overal ‘ja’ op te zeggen om succesvol te zijn.        

                     

“It takes courage to say yes to rest and play

in a culture where exhaustion is seen as a status symbol” (Brene Brown)

 

4. Doe minder, maar beter: Focus op de echt belangrijke taken en probeer niet alles tegelijk te doen. Kwaliteit boven kwantiteit zorgt voor betere resultaten en minder stress.

 

5. Verbind je met de natuur: Wandelen, tuinieren of simpelweg genieten van de zon kan een enorme impact hebben op je welzijn. De natuur heeft een rustgevend effect dat je helpt om weer in balans te komen. Wist je trouwens dat vooral in het groen je cortisolgehalte (je stress) direct daalt? Buiten zijn in de natuur is dus de manier om je versnelling te verlagen. 

 

Conclusie: balans is de sleutel

Het is tijd om de mythe van de hoogste versnelling te doorbreken. De beste leiders en mensen in het algemeen, zijn niet degenen die altijd het hardst rennen, maar degenen die weten wanneer ze moeten pauzeren en opladen. Door bewuste keuzes te maken, kun je meer plezier en energie ervaren, zowel in je werk als in je persoonlijke leven.

Dus zet jezelf op de eerste plaats en leer schakelen. Je zult zien dat het leven zoveel mooier en gezonder wordt als je af en toe een versnelling lager schakelt.

Op naar een energieker en evenwichtiger leven!

 

Je hoeft het niet alleen te doen

Voor sporters is het de gewoonste zaak om zich te laten coachen, dus neem dit goede voorbeeld over. Terugschakelen naar een lagere versnelling, zeker als je daar al langere tijd inzit, vergt inzet en een andere mindset. En het goede nieuws is: die verandering daar kan ik je bij begeleiden. Of je nu leidinggevende bent of niet, laat je door mij begeleiden richting een leven in een lagere versnelling.

Ik denk graag met je mee over wat het beste past in jouw situatie. Maak gebruik van mijn kennis en ervaring en laat mij je helpen om in een lagere versnelling te werken en te leven.

Plan vandaag nog je afspraak voor een gratis 30 minuten meeting.

Ik help je direct naar een passende oplossing voor jouw situatie.

Stop vandaag nog met werken en leven in de hoogste versnelling

en plan direct je afspraak hieronder in mijn agenda:

Gratis 30 minuten meeting

⬇️