Ga naar de inhoud

Mag ik even met je sparren?

Mag ik even met je sparren? Met die woorden zoeken veel mensen contact met me, via de app of mail. Als ik daar dan enthousiast op reageer, krijg ik regelmatig verbaasde reacties. Vaak lijkt het dan of ze zich wat bezwaard voelen dat ze even iets aan me voor willen leggen of iets met me af willen stemmen. En steeds weer leg ik dan uit, dat dat iets is wat ik ook doe. Natuurlijk kun je bij mij als coach terecht wanneer je stress ervaart of loopbaanvragen hebt, maar je kunt een coach ook zien als een soort sparringpartner. Wat je je daarbij voor kunt stellen, licht ik toe in dit blog. 

Ik kan het prima zelf

Nu weet ik natuurlijk best dat je als leidinggevende prima in staat bent om je eigen boontjes te doppen. De meeste leidinggevenden zijn heel zelfstandig en zelfredzaam. Ik was er daar ook een van, zelf doen waren niet voor niets mijn eerste woorden. Daarin schuilt echter ook een gevaar. Soms kan het namelijk heel verhelderend zijn om even te sparren met een objectief iemand die geen belang heeft in de organisatie waarin jij werkt. Op die momenten kun je contact met mij zoeken. Met ruim 16 jaar leidinggevende ervaring, denk ik graag met je mee.

Wat heb ik dan aan een sparringpartner?

Wat zitten er voor voordelen aan het praten met een sparringpartner? Als leidinggevende in deze tijd is het heel belangrijk om individuele aandacht te besteden aan wat er leeft bij je medewerkers. En juist nu we allemaal op afstand met elkaar samenwerken luistert het nauw hoe je dat doet. En is het ook nog eens per persoon verschillend welke manier het beste past. Waar de een uit zichzelf contact met je zoekt, zul je met de ander zelf het initiatief moeten nemen. Welke vragen je dan stelt, hoe je bepaalde lastige onderwerpen bespreekbaar maakt, dat soort zaken kun je heel goed met mij bespreken. Een coach is opgeleid in goede vragen stellen en kan jou daarom uitstekend daarbij begeleiden.

Klinkt goed, maar dan moet ik het nog steeds alleen doen

Ik hoor het je zeggen, de juiste vragen krijgen of de aanpak bespreken, dat klinkt wel goed, maar toch nog steeds best eenzaam. Ik snap dat je dat denkt, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Wat ook vaak gebeurt is dat iemand mijn hulp inschakelt voor een “moeilijk” gesprek of overleg waar hij of zij tegenop ziet. Als je mij inzet als sparringpartner kunnen we dat gesprek of overleg samen voorbereiden. Ik help jou op weg op basis van mijn jarenlange ervaring en doe passende suggesties. En uiteraard wil ik ook na afloop samen reflecteren op hoe het is gegaan, zodat je er niet meer alleen voor staat. Een sparringpartner is in de sport tenslotte niet voor niets een oefenpartner.  

Wil je ook eens ervaren hoe dat werkt met mij als sparringpartner?

Je kunt tegenwoordig op mijn website direct een afspraak maken voor een vrijblijvend Persoonlijk Strategie Gesprek. Ik vertel je graag over de mogelijkheden om mij in te zetten als sparringpartner. Het eerste gesprek is alvast gratis, dus een mooie manier om laagdrempelig te ervaren wat het je kan opleveren. Plan hier je afspraak en ik spreek je snel. 

Meer van dit soort tips ontvangen?

Op mijn blogpagina kun je je ook inschrijven om als eerste mijn nieuwste blog in je mail te ontvangen.  

GRATIS E-BOOK

Welke 3 gouden tips helpen om moeiteloos leiding te geven?
Ontvang mijn E-book nu gratis.