Ga naar de inhoud

Lees hier alles over mijn favoriete boeken

Er zijn er veel, heel veel, boeken over leidinggeven, leiderschap, energie, stress, gezonder leven, etc. Ik lees graag en ben enorm geïnteresseerd in die onderwerpen. Veel van de wijsheid uit diverse boeken gebruik ik ook in mijn coaching. 

Ik krijg regelmatig de vraag welke boeken ik aanraad, dus heb ik besloten een pagina te maken met mijn favoriete boeken.

Uiteraard heb ik deze boeken allemaal in mijn bezit en ik deel ze graag met de leidinggevenden die ik coach. Voel je vrij contact te zoeken om 1 van deze boeken te lenen (niet te lang natuurlijk;-)).

Heb jij een bepaald onderwerp waarover je een boek zou willen lezen? Mail me gerust terug met een specifieke wens.

Ik lees graag en veel, dus wie weet kan ik je helpen als je meer wilt weten over een bepaald onderwerp.

Mijn favoriete boeken over leidinggeven

Een van de belangrijkste boeken voor leidinggevenden, als je het mij vraagt. En ik heb er veel aan gehad. Een van de eigenschappen leidde er zelfs toe dat ik voor mezelf ben begonnen. Kun jij raden welke? Dit boek is, wat mij betreft, een must-read voor alle leidinggevenden.
Dit boek kocht ik vorig jaar in de lockdown, toen duidelijk werd dat we op afstand leiding moesten gaan geven. Veel leiders worstelden daarmee, want hoe geef je leiding aan een team dat (deels) thuiswerkt? Dit boek geeft daar richting aan d.m.v. een praktisch stappenplan.
Brene Brown ken je misschien van de kracht van de kwetsbaarheid en haar Ted Talk daarover. Ze schreef dit boek over moedig leiderschap en die kan ik je zeker aanraden. In haar onderzoek de afgelopen 20 jaar ontdekte ze dat allerlei bedrijven met dezelfde vragen worstelen: hoe ontwikkelen we moediger, meer gedurfde leiders? 
Ervaren bestuurder en CEO Sake beschrijft in dit persoonlijke boek zijn eigen proces om meer vanuit rust, ruimte en reflectie leiding te geven. En zoals hij zegt in zijn boek: "Door je aandacht bewuster te richten, wordt alles zachter, makkelijker en vooral leuker. Dat is beter voor je werk en beter voor jezelf." Prettig leesbaar boek.

Mijn favoriete boeken over energie- en stressmanagement

De ondertitel 'Het ultieme anti-stressboek' zegt het al. Wanneer jij last hebt van stress en wie heeft dat niet tegenwoordig, lees dan dit boek. Je vindt er zeer praktische tips en het antwoord op de vraag: hoe blijf ik stress de baas in een overvolle tijd? 
Journalist Annemiek Leclaire schreef dit boek omdat ze zelf genoeg had van het geploeter en gejakker. Ze startte een zoektocht naar wat diverse wetenschappers en schrijvers over meer rust en plezier aangeven. En maakte zelfs een 12 stappenplan om te "ontploeteren", heel inspirerend. 
Wie veel werkt, mag veel rusten. Dat klinkt alvast goed. Dit boek helpt jou hoe dit te doen. Speciaal geschreven voor drukke mensen die intens leven. Niet een boek met snelle to-do lijst, maar echt een boek dat jou helpt een nieuwe levenshouding te ontwikkelen. Een boek met 8 levenslessen die je leren te rusten in de chaos. 
Dit boek gebruik ik zelf wekelijks om grip te houden op mijn doelen en op mijn mailbox bijvoorbeeld. Erg nuttig, want we worden overspoeld met mails en taken. En grip daarop hebben en houden, geeft rust en draagt bij aan je energielevel. Speciale tip voor leidinggevenden, in het boek staat een bijlage speciaal voor jou "Grip voor managers". Hoe fijn is dat!
Dit boek is al jaren een bestseller. Het boek biedt oplossingen om meer controle over je leven te krijgen. Of zoals de ondertitel al zegt: "een opgeruimd hoofd in een overvolle wereld". Praktisch, inspirerend en voor drukke leidinggevenden zeer toepasselijk. Geen boek om alleen te lezen, maar vooral een boek om je dagelijks leven en werk te verbeteren. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar mijn manier van coachen? Plan een gratis 30 minuten meeting en maak vrijblijvend kennis.

Op deze pagina wordt gebruikt gemaakt van affiliate links.