Meteen naar de inhoud

Waarvoor moet jij bij mij zijn? *

*vind je deze tekst te lang of ben je visueel ingesteld, kijk dan vooral de video onderaan deze pagina

Voordat ik voor mezelf begon was ik, net als jij, een gedreven en ambitieuze harde werker. Met mijn enorme drive en doorzettingsvermogen lukte het mij om alles te bereiken wat ik wilde. Als klein kind bewonderde ik Neelie Smit-Kroes en het was mijn droom om haar ooit op te volgen. Zodra ik de kans kreeg om leidinggevende te worden, greep ik die met beide handen aan. Ondanks dat ik toen met zwangerschapsverlof was van mijn oudste dochter. Ik ging er helemaal voor om een geweldige leidinggevende te zijn en dat lukte me meer dan goed. Mijn teams waren altijd blij met mij als hun leidinggevende en mijn directeuren waren ook heel tevreden. Het lukte me ook nog eens om mijn fulltime verantwoordelijke functies te combineren met een groot gezin met 4 kinderen. Wat ik alleen niet in de gaten had, was dat ik teveel op wilskracht en doorzettingsvermogen mijn doelen bereikte. Mijn eerste woorden als kind waren “zelf doen”, dus hulp inschakelen kwam niet in me op. Ik ging door ten koste van mijn eigen gezondheid en vooral ten koste van mijn eigen plezier en energie. Met een burn-out tot gevolg.

Op een vrij harde manier heb ik dus geleerd dat je er beter voor kunt zorgen dat je wel let op je fysieke en mentale gezondheid. En ik ben op zoek gegaan naar een manier waarbij je uiteraard wel al je dromen verwezenlijkt, zoals jij dat waarschijnlijk ook wilt, maar dan moeitelozer en met meer plezier en energie. Die kennis gebruik ik als coach om jou te helpen met praktische aanpassingen in je werk en je leven. Aanpassingen waardoor jij op een ontspannen manier je doelen bereikt.

 

Wat voor coach ben ik?

Met mij als jouw coach krijg jij een praktische en resultaatgerichte coach. Jij voelt snel de verbinding en je merkt dat ik precies weet wat jij bedoelt, doordat ik goed kan luisteren. Door gerichte vragen help ik je om jezelf beter te leren kennen, zodat jij die kennis kunt gebruiken om je persoonlijk leiderschap te verbeteren. Daarnaast gebruik ik de kennis over jouw brein om je prestaties en je energieniveau te optimaliseren. Met het Neuro4Profiel, een meting van jouw neurotransmitters, krijg jij concrete en praktische handvatten om meer energie en minder stress te ervaren. 

Met 16 jaar ervaring in 7 verschillende leidinggevende functies in het bankwezen en de overheid ben ik expert in zowel het leidinggeven als het werken met teams. Naast mijn werk als Leiderschapscoach word ik ook ingeschakeld als Team Coach. Wanneer er problemen zijn in de samenwerking, breng ik het plezier in het samenwerken als team weer terug. Wanneer iedereen met plezier en energie aan het werk is kost het halen van de doelen geen moeite meer.

Het beroep coach is een vrij beroep, maar gelukkig zit het met mijn deskundigheid wel goed. Ik heb namelijk een gecertificeerde NOBCO coachopleiding gevolgd bij Blankestijn & Partners (Coachen met Ziel en Zakelijkheid). En ik ben ook aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (de NOBCO). Daardoor onderschrijf ik de Internationale Ethische code en val ik onder het NOBCO klachtenreglement.

 

Wat weet je nog niet van mij?

Energiek, daadkrachtig, betrokken, open en professioneel, met die woorden kun je mij omschrijven. Ik ben 51 jaar, getrouwd met Albert en moeder van 4 kinderen (tussen de 12 en 20 jaar) en 3 bonuskinderen (tussen de 24 en 28 jaar). Verder wandel ik graag met onze labrador Max, het liefst in de natuur. Ik houd ook van lezen, tuinieren, yoga en de zon. Je kunt me wakker maken voor lekker eten, een dagje sauna, een avond in het theater en een reis naar een warm, mediterraan land.

 

Wat is mijn achtergrond?

Ik ben geboren in Westfriesland als oudste dochter in een ondernemend tuindersgezin. Mijn eerste woorden als kind waren “zelf doen” en dan begrijp je vast dat ik me nu als zelfstandig ondernemer als een vis in het water voel. Als meisje werkte ik al hard om ooit mijn grote voorbeeld Neelie Smit-Kroes op te volgen. Mijn drive voor het leidinggeven komt ook voort uit haar voorbeeld.

 

Waarom ben ik voor mezelf begonnen?

In mijn jaren als leidinggevende vond ik het begeleiden en coachen van mensen om zichzelf te ontwikkelen het mooiste wat er is. Daarom besloot ik in 2019 om  daar mijn werk van te maken. In mijn huidige werk help ik mensen om meer plezier en energie te krijgen in het werk en in het leven.  

Leidinggeven is nog altijd een vak dat je in de praktijk leert. Daar zit ook meteen het probleem, want hoe doe je dat dan? Sparren met een ervaringsdeskundige coach buiten je organisatie helpt jou het vak van leidinggeven zonder moeite en vol energie uit te oefenen. 

 

Verander je leiderschap voor meer plezier en energie!

 

In de video hieronder stel ik me graag aan je voor.

Ik werk als coach voor verschillende organisaties, waaronder het bedrijf Hero.

In een interview met de CEO van Hero, Jeroen de Vries,

vertel ik wat ik voor jou kan betekenen.

Mijn kernwaarden:
energie, daadkracht en betrokken

Mijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik straal energie uit en weet hiermee jou te inspireren tot verandering. Mijn tomeloze energie zet ik in om leidinggevenden te helpen aan meer energie en plezier. Op die manier halen zij en hun team moeiteloos de doelen. 

Ik ben een echte doorzetter, ik geef niet snel op. Met mij kun je afspraken maken, wat ik beloof, doe ik ook. Ik neem van nature de leiding, als oudste dochter uit een agrarisch ondernemersgezin. 

Ik weet van aanpakken en kan door mijn enthousiasme mensen gemakkelijk meekrijgen in een beweging. Ik kan uitstekend plannen en organiseren en heb mijn zaken goed voor elkaar.

Ik sta bekend als mensgericht, betrokken en vol aandacht. Verbinding en oprechte aandacht, daar sta ik voor. Ik kan goed luisteren en ben begaan met de mensen met wie ik werk. Mijn betrokkenheid zorgt ervoor dat jij beter gaat presteren. 

Mijn missie

Ik geloof dat betere leiders een betere wereld maken. Betere leiders stralen plezier en energie uit. Die energie werkt aanstekelijk naar het team. Als leidinggevende ben je van grote invloed op de manier waarop je medewerkers hun werk doen. Medewerkers die met plezier en bevlogen hun werk doen, zijn op hun beurt weer vol aandacht en betrokken bij de klanten. Klanten worden goed geholpen en de doelen worden moeiteloos gehaald.

Als Leiderschapscoach help ik ambitieuze leiders en ondernemers hun leiderschap zo aan te passen dat ze met meer plezier en energie moeiteloos de teamdoelen halen. Wanneer je als leidinggevende samen met je team plezier en energie uitstraalt, maak je de wereld mooier. En zie daar, zo zorgen betere leiders voor een betere wereld!

Mijn werkervaring

2019 - heden, Leiderschaps- & Team Coach, Leads Change
2018 - 2019, Afdelingshoofd Dienstverlening, SED Organisatie
2017 - 2018, Afdelingshoofd Publiekszaken, Gemeente Opmeer
2014 - 2016, Manager Klantenservice Bedrijven, Rabobank West-Friesland
2011 - 2014, Manager Klantenservice Zakelijke Relaties, Rabobank Westfriesland-Oost
2009 - 2011, Manager Bedrijven Advies, Rabobank Westfriesland-Oost
2006 - 2009, Teamleider Bedrijven Advies, Rabobank Westfriesland-Oost
2003 - 2006, Teamleider Cliënten Advies Gepland, Rabobank Westfriesland-Oost
2000 - 2003, Account manager Private Banking, Rabobank Westfriesland-Oost
1997 - 2000, Financieel Adviseur, Hypotheek- en assurantieburo Hoorn

Mijn opleidingen

2022, DISC en Drijfveren certificering, Talentfirst
2021, Opleiding Teamcoaching, Firijn
2020, Post HBO-opleiding Coachen met Ziel en Zakelijkheid, NOBCO gecertificeerd, Blankestijn & partners
2019, Masterclass Neurotransmitters, Cellcare
2018, Cursus Stress op de Werkvloer
2013, Prince2 Foundation, projectmanagement
1990 - 1995, Doctoraalstudie Algemene Letteren, Vrije Universiteit
1989 - 1990, Propedeuse Engelse Taal- en Letterkunde, Vrije Universiteit
1983 - 1989, Atheneum, Martinuscollege, Grootebroek
Verder heb ik natuurlijk in al die jaren nog veel meer cursussen en trainingen gevolgd,
op verzoek is mijn c.v. met een uitgebreid opleidingsoverzicht beschikbaar.

© Leads Change, 2022